Drømmejobben

Karl Philip Lund, en av foreleserne i digital markedsføring, har gitt klassen i oppgave å beskrive drømmejobben. Dette viste seg å være mer utfordrende enn jeg hadde trodd. Vi ønsker vel alle en drømmejobb, men hva vil det egentlig innebære for meg?

Engasjement

Jeg ønsker å være i en jobb som får meg opp om morgenen, ikke fordi jeg må, men fordi jeg har lyst. Og jeg har troen på at denne lysten gjør at jeg kan gi det lille ekstra, en god innsats. For at dette skal være oppnåelig, mener jeg at det er fundamentalt med en jobbsfære som fremmer positivt engasjement hos sine ansatte. Leiter og Maslach (2005) har identifisert seks hovedområder for å fremme jobbengasjement: Arbeidsmengde, kontroll, belønning, fellesskap, rettferdighet og verdier.

Verdier

Jeg vil gjerne belyse sistnevnte område nærmere. Vi var så heldige å ha Carl Størmer som gjesteforeleser i digital markedsføring. Han holdt et utrolig inspirerende foredrag, som fikk meg til å tenke nærmere på hvordan jeg kan definere drømmejobben.

«Hvis du skal ha drømmejobben, så tør å vær deg selv. Ikke vær opptatt av de verdiene selvskapet har. Ikke tenk på penger, men gå etter det du synes er gøy!»

Carl Størmer

Laura Garnett skriver for inc.com at vi vil i gjennomsnitt jobbe 90 000 timer i løpet av vårt livsløp –and that’s a lot of time to waste on something you’re not passionate about.  Så, hvilke verdier har jeg? Har jeg noen lidenskaper som kan føre meg et skritt nærmere drømmejobben?

Min reise

Opp gjennom årene har jeg utforsket ulike interesseområder. Felles for dem er at jeg har fått utfolde min kreativitet, og vist stort engasjement i det jeg gjør. Som niåring lagde jeg julekort, som jeg solgte utenfor den lokale matbutikken. Responsen var overveldende positiv. Noen år senere peilet interessen min mot fotografi, og jeg elsket å pusle med Photoshop. Jeg drømte om å bli alt fra fotograf, journalist, sykepleier, politi eller markedsfører. Jeg skjønte at jeg hadde fått sansen for den kreative delen fra moren min som er grafisk designer, samtidig som jeg elsker å snakke og møte nye mennesker.

Det har blitt stilt visse forventninger til hva jeg skal bli og gjøre ut av livet mitt. Etter videregående tok jeg et jobbår hvor jeg jobbet i SATS, Zara og Wallmans salonger i Oslo. Jeg kjente raskt at jeg trives i et dynamisk miljø kombinert med to store interesser; Trening og mote. Når jeg tenker over hva som får meg til å glemme tiden, er det nettopp dette. Trening gir meg mye i hverdagen, og jeg kan (nesten) uten problemer dra meg selv på Elixia før klokken syv når jeg vet hvor mye energi det gir meg resten av dagen. Jeg husker jeg sa i jobbintervjuet til klesbutikken Zara at jeg ønsket å være en del av et inspirerende miljø hvor jeg kunne drømme meg litt vekk i kolleksjonene deres. I klesveien kan jeg bli oppfattet som typete da jeg liker å blande nytt med vintage, og finne løsninger som er meg. Jeg nevnte også i jobbintervjuet at jeg stadig løper, enten det er til bussen eller på treningssenteret. Nå har jeg jobbet der i over to år, og løper fortsatt med sikte om å nå nye mål.

 

Etter hvert falt valget på å studere markedsføring og merkevareledelse ved Høyskolen Kristiania. Etter å ha fått en smakebit av hva valgfaget digital markedsføring har å by på, sitter jeg her mer fornøyd og sikker med valget mitt enn noensinne. Forelesningene får meg opp om morgenen fordi jeg har lyst, og fordi jeg faktisk gleder meg til forelesningene. Dette pirrer lysten min til å jobbe med digital markedsføring i fremtiden.

Inspirere

Jeg føler meg som en liten spire, som en dag skal vokse til å bli noe stort. På veien trenger jeg næring, inspirasjon og veiledning. Så hva skal du bli når du blir stor? Helt ærlig vet jeg fortsatt ikke, men jeg har skjønt at veien blir til mens man går.

Min næring og inspirasjon vil være mine interesseområder; Trening, kosthold, mote og ikke minst den digitale utviklingen.

Jeg fått øynene opp for hvordan jeg vil jobbe, og hva jeg kan bidra med i et arbeidsmiljø. Kort fortalt trenger jeg et arbeidsmiljø som engasjerer meg og byr på vairerende utfordringer, som gir rom for læring og personlig vekst. Som min medstudent Lene skrev på sin blogg, ønsker jeg også en arbeidsplass som evner å tilpasse seg endringene influert av teknologiske utviklinger. Jeg syns også det er utrolig fascinerende hvordan denne utviklingen påvirker både markedet og samfunnet.


Oppsummert ønsker jeg å bruke mine 90 000 arbeidstimer på noe som interesserer og engasjerer meg. I en fjern drøm kan jeg se for meg en stor treningskjede eller en livsstilsmagasin hvor jeg kan jobbe digitalt, være meg selv og trives på jobb. Men jeg vet at interesser og drømmer endres etter hvert som spiren vokser seg til og får flere grener. Derfor blir det spennende å se hvor veien fører meg hen og hvem som blir min drømmefanger.

 

 

Kilder
Leiter, M. P. & Maslach, C. (2005). Banishing burnout: Six strategies for improving your relationship with work. San Fransisco, CA: Jossey-Bass.

Bilder hentet fra Pixabay

Facebooktwitterlinkedin

Related Posts

The Future of Business

The Future of Business er en årlig konferanse i regi av Ehandelsforum. Kjente foredragsholdere og bedrifter snakker om moderne handel, e-commerce, digital marketing og ledelse. I år var jeg og andre studenter fra Høyskolen Kristiania og Westerdals så heldige å få bli med (Takk Karl Philip Lund!). Jeg vil i dette innlegget dele det jeg lærte fra konferansen, […]

Read More

Blogg liksom

Skrivesperre. Her sitter jeg med min aller første blogg. Hadde aldri trodd jeg skulle være en av de som opprettet blogg. Blogg liksom… Jeg tilhører en generasjon som har fått være med på en digital revolusjonsreise. Jeg husker min første mobil, en Nokia med sort/hvit-skjerm. Det var tiden hvor vi faktisk måtte trykke tre ganger […]

Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Birgitta Jonsdottir

Hei, og velkommen til min fagblogg! Mitt navn er Birgitta Jonsdottir, og jeg er en 22 år gammel student fra Oslo. Jeg er nå i mitt siste år i en bachelorgrad i markedsføring og merkevareledelse, med fordyping i digital markedsføring, ved Høyskolen Kristiania. Her kommer jeg til å skrive om det jeg finner interessant innenfor digital markedsføring.

Twitter