The Future of Business – Dag 2

I dag var siste dagen av konferansen, The Future of Business, arrangert av ehandelsforum. Jeg sitter igjen med mange inntrykk, og mye ny lærdom. Føler meg utrolig heldig som fikk mulighet til å være der (igjen, takk Karl Philip Lund)!

Dagens stikkord:
– Retail Trends
– Brukeropplevelse
– Disrupsjon
– Mobil, mobil og mer mobil

The Future of Business

 

Retail Trends

Først ute var britiske Cate Trotter, gründeren bak Insider Trends og Head of Trends. Det som inspirerte meg her var hvordan hun fortalte om bruk av teknologi innen Retail for å gi kunden en enklere, smidigere og bedre opplevelse av hele handelen. Ettersom jeg selv jobber i klesbutikk, relaterte jeg meg lett til det hun fortalte om, noe som gjorde det svært interessant.

Cate Trotter Future is here
Cate Trotter Future is here

Trotter startet det hele med å fortelle om et scenario hvor man leter etter et antrekk til en spesiell anledning. Man leter byen rundt, og ender i en butikk hvor du ikke er helt fornøyd allikevel. Dårlig service, mye styr for å finne rett antrekk og feil størrelse gjør at forbrukeren sitter igjen med en dårlig opplevelse av det hele.

I 2020 vil scenarioet være helt annerledes. Ved hjelp av teknologi vil forbrukeren møte ulike personaliserte løsninger. Trotter tok oss med på en tidsreise hvor man ser en reklame på banner, scanner denne med mobilen for å finne produktet og tilgjengelighet for å deretter kunne prøve produktet foran et interaktivt speil i butikken. Etter dette kan selgeren foreslå å se et catwalkshow gjennom VR-briller.

Hovedpoenget er: Når teknologien forandrer seg, forandres også brukeropplevelsen. 

Det handler om så mye mer enn å selge. Opplevelsen er det forbrukeren sitter igjen med. Er salg andreprioritet, vil man selge mer, noe som lønner seg i det lange løp.

Beskrivelse av brukeropplevelse
Beskrivelse av brukeropplevelse

Cate illustrerte viktigheten av brukeropplevelse ved å først vise et bilde av noen såpebobler. «Se på bildet, og tenk over hva dere føler nå» ba hun oss om. Deretter fikk vi beskjed om å blåse såpebobler, og kjenne etter hvilken opplevelse vi fikk av dette. Jeg tror Trotter ville underbygge poenget sitt med å vise viktigheten av å bruke ulike verktøy for å skape en bedre opplevelse for forbrukeren, noe hun etter min mening klarte utmerket.

 

Så, hvordan skal man bevege seg i jungelen av teknologi?

The even smarter companies use smarter technologies

Start å eksperimenter med ny teknologi, og tenk på hva det tilføyer dine kunder/brukere, og hvilke opplevelser det vil gi. Hvis du får til dette riktig, vil du være et skritt foran dine konkurrenter.

Få kontroll over teknologien.

 

The Future of E-commerce

Nestemann ut var Sïmon Saneback, en svensk anerkjent aktør innen skandinavisk e-handel. Han, til kontrast av mange andre foredragsholdere, startet med å gi oss et tilbakeblikk på hvordan e-handel startet. Videre fikk han meg til å reflektere over hvordan vi forholder oss til ulike kanaler, og hvordan dette påvirker e-handel.

Sïmon Saneback på The Future of Business
Sïmon Saneback på The Future of Business

Saneback starter med å si at han er ingen ekspert, og ingen kan kalles ekspert. Industrien forandres kontinuerlig, derfor finnes det ingen eksperter.

E-handel kommer til å fortsette betydelig fremover. 75% er online hver dag, og tallet kommer til å stige. Vi er koblet til flere enheter, og er alltid tilgjengelige. Det har kommet til et punkt hvor vi har fobi for å miste mobilen.

E-handelen kommer til å vokse betydelig
E-handelen kommer til å vokse betydelig

 

Den kravstore forbrukeren

Den viktigste trenden er at man ser at online konsumenter blir mer kravstore fordi det finnes more of the same. De har en enorm påvirkningskraft gjennom Twitter og andre sosiale medier.

Den raskest voksende gruppen på Facebook er de døde.

Som Anna Borg (fra Klarna) fortalte i sitt foredrag dagen før, kan det vi tror er in være så 2014 for andre. Derfor gjelder det å tenke etter hva er de største sosiale kanalane, og hvor kundene kan finnes. Det gjelder også å gjøre noe annerledes, å forstå sine kunder. 73% oppgir at de bytter nettbutikk fordi de ikke er helt fornøyd med servicen. Færre kunder er lojale på nett, noe som tærer på lønnsomheten.

Kunden blir mer prisbevisst og har mer makt. En negativ ringvirkning av dette er at om prisene alltid senkes, er det det kunden til slutt forventer. Nøkkelen er kundetilfredshet.

Avslutningsvis sa Saneback:

Det som er viktig er hvordan vi forholder oss til nåtiden. Fremtiden får vi ikke gjort noe med uansett. Den kommer.

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedin

Related Posts

Leger Uten Grenser på Facebook

Leger Uten Grenser er en nøytral og uavhengig medisinsk hjelpeorganisasjon som redder liv og lindrer nød. Organisasjonen hjelper de som har størst behov for medisinsk hjelp, uavhengig av politisk- og religiøs tilhørighet, og etnisitet. Leger Uten Grenser ble grunnlagt i Frankrike i 1971, og er i dag verdens største uavhengige medisinske hjelpeorganisasjon. Den norske avdelingen […]

Read More

Hvordan påvirker sosiale medier demokratiet?

Allerede i 1964 introduserte den canadiske filosofen og medieviteren Marshall McLuhan sin teori om den digitale landsby, eller The Global Village, som han kalte det. Teorien, som ble introdusert 30(!) år før internett var et faktum, gikk ut på at medier knytter mennesker sammen og at vi kan samhandle på en helt annen måte enn […]

Read More

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Birgitta Jonsdottir

Hei, og velkommen til min fagblogg! Mitt navn er Birgitta Jonsdottir, og jeg er en 22 år gammel student fra Oslo. Jeg er nå i mitt siste år i en bachelorgrad i markedsføring og merkevareledelse, med fordyping i digital markedsføring, ved Høyskolen Kristiania. Her kommer jeg til å skrive om det jeg finner interessant innenfor digital markedsføring.

Twitter